Μενού Κλείσιμο

ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΥΨΕΛΗΣ

Σύλλογος καθαρά ποδοσφαιρικός, που είχε έδρα από τη κάτω μεριά της οδού Καραολή και Δημητρίου (Κυψέλη) και  που δεν είχε μεγάλες επιτυχίες στο ιστορικό του. Η ιστορία δείχνει τον σύλλογο μέχρι την Α΄ερασιτεχνική ΕΠΣΜ. Όμως το πείσμα και η άοκνη προσπάθεια μερικών γνήσιων Ηλιουπολιτών, όπως ο  θρυλικός εισπράκτορας του ΟΑΣΘ Γιάννης Ηλιάδης, επί σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου, έμεινε γραφική για την ιστορία του Συλλόγου.

Πρόσωπα που συνέδεσαν το όνομά τους με τον σύλλογο είναι οι αδερφοί Καβάσιλλα, ο Κώστας Σπλήνας , ο Άρης Τσιαμούδης και άλλοι.

Την ομάδα για πολλά χρόνια προπονούσε ο παλιός ποδοσφαιριστής του Ορφέα Ηλιούπολης Νίκος Παλαμιτόγλου (ο γνωστός μανάβης  της κεντρικής αγοράς της Θεσσαλονίκης) και ήταν χρονιές που ο Νίκος ήταν και πρόεδρος και έφορος και προπονητής ταυτόχρονα στην ομάδα.

Στις επιτυχίες του συλλόγου καταχωρείται η ανάδειξη των ποδοσφαιριστών Λάζαρου Καλαϊτζίδη που έκανε καριέρα στην Α΄ Εθνική με σπουδαία αρχική μεταγραφή στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Θέμη Καπουσούζη που επίσης έκανε καριέρα στην Α΄Εθνική με αρχική μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Η ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΥΨΕΛΗΣ απετέλεσε (μαζί με τον ΟΡΦΕΑ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ) ένα από τα 3 σωματεία που συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν τον Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ το 2000.

 

Το αρχείο του συλλόγου βρίσκεται στα γραφεία του ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ. Συμπληρώνονται στοιχεία καθημερινά. Σε λίγο καιρό θα υπάρξουν και φωτογραφίες

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *