Μενού Κλείσιμο

Ο “ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΟ”

 

(1956)

Στο Δοξάτο της Δράμας στο πατρικό σπίτι, μόλις 2 χρονών

(1961)

Στο Δοξάτο με το μεγάλο το χιόνι, έξω από το πατρικό σπίτι, 7 ετών

(1962)

Στο Δοξάτο με το πρώτο ποδήλατο, έξω από το πατρικό σπίτι, 9 ετών

(1961)

Στο Δοξάτο με το αυτοκινητάκι που κατασκεύασε ο πατέρας του

(1969)

Στο γήπεδο μπάσκετ του Στ΄Γυμνασίου με  τον Στέλιο Διάκο και τον Γιώργο Τσεκλίδη (Τζο) , σαν παίκτες της πρώτης ομάδας μπάσκετ της Ηλιούπολης, του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Ηλιούπολης

Πρωτομαγιά 1970 στο Χορτιάτη.

Η παρέα αποτελείται μόνο από Ηλιουπολίτες.

Αναγνωρίστε τους είναι ολόκληρη η ιστορία του συνοικισμού μας

Πρωτομαγια 1973 στη Βουρβουρού με το θρυλικό Scoda του Γιώργου Πλίκα και τους Κώστα Οικονόμου, Γιώργο Τσεκλίδη, Κώστα Τσεκλίδη και τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

 (Δυστυχώς ο Γιώργος Χατζηανδρέου δε χωρούσε)

 

 

 

 

(1979)

Λίγο πριν το στρατό

 

Στο στρατό (1979-Πύργος Ηλείας) με το φίλο Ηλιουπολίτη και πρόωρα χαμένο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα Θόδωρο Σοβατζίκ (λουλούδια Καμέλια-γωνία Καραβαγγέλη και  Καραολή)

 

Χαρακτηριστικά    Τερματοφύλακας αλάνας αλλά ατύχησε στην εξέλιξη μιας και αυτός έπεσε στο εμπόδιο που λέγονταν προπονητής Βασιλειάδης του ΟΡΦΕΑ του 1969. Κρίμα διότι ήταν πρώην τερματοφύλακας των τσικό του Άρη Θεσσαλονίκης. Αναπληρωματικός του Παντελάκου και ανταγωνιστής του Γκαντίνα (τουλάχιστον αυτά έλεγε στους φίλου του χωρίς να τα πιστεύει ούτε και ο ίδιος).

Η συνέχεια τον ανέδειξε ως παίκτη του μπάσκετ στην πρώτη ομάδα μπάσκετ της Ηλιούπολης το ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ με πρώτο προπονητή τον Φαρμακοποιό Γιώργο Νικολαίδη και έδρα το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του Στ΄ Γυμνασίου. Συμπαίκτες του στην ομάδα ο Τάσος Εμμανουηλίδης, ο Γιώργος Τσεκλίδης, ο Στέλιος Διάκος και άλλοι εκκολαπτόμενοι τότε μπασκετμπολίστες της Ηλιούπολης που…ΔΕΝ άφησαν εποχή σαν παίκτες.

Τα ονόματά τους όμως είναι γραμμένα στις ΧΡΥΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ όλων των συλλόγων της Ηλιούπολης σαν παράγοντες αλλά και σαν παίκτες “τιμής ένεκεν” , αφού αυτοί ίδρυσαν τα τμήματα μπάσκετ και βόλεϋ του ΟΡΦΕΑ  και βέβαια συμμετείχαν και σαν αρχικοί παίκτες στις ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ που αυτοί δημιούργησαν.

Πατρική οικία: Στην Ηλιούπολη ήρθαν και κατοίκησαν με ενοίκιο οικογενειακώς το 1966 στην οδό Κ.Κωσταντινίδη αρ.21 στο σπίτι του ανάπηρου Σταύρου Βαρελίδη (περίπου απέναντι από την εκκλησία).

Καταγωγή: Από το Δοξάτο Δράμας. Γεννημένος το 1954. Στο Δοξάτο έβγαλε και την Δ΄τάξη Δημοτικού. Η συνέχεια τον θέλει οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη (1964) στην περιοχή Χαριλάου στην οδό Γρηγορίου Ε΄ (πίσω από το γήπεδο του Άρη) όπου έβγαλε την Ε΄ και Στ΄τάξη του Δημοτικού στο Σχολείο που είναι κολλητό με το γήπεδο.

Γονείς: Φραγκίσκος (+1996) και κυρα-Κούλα (+2006)  

Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος με την Πόπη (Πίτσα στα παλιά χρόνια). Σήμερα (2007) έχει δύο παιδιά την Μαρία 20 ετών φοιτήτρια του ΑΠΘ στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής  και τον Φραγκίσκο 14 ετών μαθητή της Β΄ Γυμνασίου στο 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, που αγωνίζεται στην ομάδα του Σχολείου του τερματοφύλακας συνεχίζοντας τη παράδοση που άφησε ο πατέρας του.

Related Posts