Μενού Κλείσιμο

Ο “PLIKAS”

(Πρώτος από δεξιά στη φωτογραφία)

Χαρακτηριστικά: Ο Γιώργος με το θρυλικό Skonda

Πατρική οικία: Δίπλα στο γήπεδο Σταυρούπολης (Παύλου Μελά)

Γονείς: Βασίλης – Αρετή

Δραστηριότητες: Ποδοσφαιριστής του Παύλου Μελά.

Ο Γιώργος ήταν ο πρώτος παίκτης του ΟΡΦΕΑ  που αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα (φορώντας τότε τα χρώματα του “Δημόκριτου”). Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πασαδόρους που ανέδειξε ποτέ η χώρα μας, ανταγωνίζονταν εκείνη την εποχή τον Γιάννη Λάϊο του Ολυμπιακού (βασικός πασαδόρος της Εθνικής), τον Σπύρο Αβραμίδη και τον Κυριάκο Πασαλή του Ηρακλή (βασικοί πασαδόροι κι αυτοί της Εθνικής), αργότερα το Θανάση Μουστακίδη του Άρη (βασικός πασαδόρος κι αυτός της Εθνικής) κ.ά.

Για πολλά χρόνια ήταν η καρδιά της ομάδας είτε σαν παίκτης, είτε σαν παίκτης και προπονητής, είτε αργότερα σαν παράγοντας. Ο γιος του Βασίλης στα χνάρια του πατέρα του συνέχισε το όνομα των Πλικαίων στο ελληνικό βόλεϊ. Ο μεσαίος γιος του Θεόφιλος αγωνίστηκε κι αυτός με τα χρώματα των ομάδων του ΟΡΦΕΑ και πέτυχε πανελλήνια νίκη εφήβων, που του έδωσε το δικαίωμα να εισαχθεί με το 10%  στο Πανεπιστήμιο.

Ο Γιώργος , μετά από επιχειρηματικές περιπλανήσεις αρκετών ετών σε Ελλάδα και Βαλκάνια , είναι σήμερα διορισμένος καθηγητής φυσικής αγωγής στο Ελληνικό Δημόσιο.  

Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος με την Αθηνά – ΄Εχουν 4 παιδιά (Τον Βασίλη, τον Θεόφιλο,τον Σάββα και τον Κωσταντίνο)

Related Posts