Μενού Κλείσιμο

ΟΡΦΕΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος σύλλογος της Ηλιούπολης.

Από το 1959 προϋπήρχε χωρίς επίσημο καταστατικό με την επωνυμία ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ. Δημιουργός της ομάδας ο αείμνηστος Θρακιώτης ζαχαροπλάστης από το Σουφλί του Έβρου Λεωνίδας Παπατσαρούχας.

Επίσημα  σαν Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος (Π.Α.Ο.) ΟΡΦΕΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ιδρύθηκε το 1961.

(Το όνομα ΟΡΦΕΑΣ  αντλήθηκε από τον Θρακιώτη ιδρυτή του συλλόγου  από την  παράδοση, που θέλει τον Ορφέα να είναι γιός του Οίαγρου, βασιλιά της Θράκης).

Οι περισσότεροι από αυτούς τους μπόμπιρες προσέφεραν πολλά στις ομάδες του ΟΡΦΕΑ είτε σαν ποδοσφαιριστές, είτε σαν πετοσφαιριστές. Όσοι δεν τους αναγνωρίζετε ρωτείστε τον Αχιλλέα Μοδόπουλο που είναι μαζί τους

Φεβρουάριος 1982

Κοπή βασιλόπιτας στα γραφεία του συλλόγου

(από αριστερά Πέτρος Μανζιέρης έφορος μπάσκετ, Αλέκος Χριστοδουλίδης πρόεδρος, Σάκης Βαμβίνης Γ.Γραμματέας)

Μάρτιος 1982

Το Δ.Σ. του ΟΡΦΕΑ (από αριστερά Στέλιος Ακριτόπουλος, Πέτρος Μανζιέρης ,Κώστας Μαυροβουνιώτης, Αλέκος Χριστοδουλίδης) ανοίγουν τον ετήσιο  χορό του συλλόγου στη “Θεσσαλονικιά”, που σημείωσε τρομερή επιτυχία

Κοπή βασιλόπιτας με πρόεδρο το Γιώργο Τσακαλαίδη,τον Άγγελο Μακρίδη, τον Πέτρο Μανζιέρη, τον Κώστα Μαυροβουνιώτη, το Σάκη Βαμβίνη, τον Κώστα Οικονόμου και τον συχωρεμένο πρόωρα Χρήστο Στρούντζο

    

(Η ιστορία του ΟΡΦΕΑ είναι πολύ μεγάλη και καθημερινά συμπληρώνονται στοιχεία. Σε λίγο καιρό θα υπάρξουν και άλλες φωτογραφίες)

(Περιμένουμε περισσότερα στοιχεία για συμπλήρωση. Τα στοιχεία αντλούνται καθημερινά από παλιούς Ηλιουπολίτες και συμπληρώνονται καθημερινά με πρώτο και καλύτερο τον  Γιάννη τον τυρά με το άριστο μνημονικό)

Τα γραφεία του συλλόγου κατά καιρούς:

    (1961-1977) Τα πρώτα γραφεία του συλλογου ήταν στο ιδιόκτητο μαγαζάκι του Παναγιώτη Ιγνατιάδη, στο σπίτι του στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, δίπλα στην εκκλησία, εκεί που είναι τώρα το γραφείο κηδειών “Ιγνατιάδης”. Στην συνέχεια τα γραφεία μεταφέρθηκαν σ’ ένα άλλο μικρό μαγαζάκι ιδιοκτησίας Παύλου Αβραμίδη στην οδό Ρήγα Φεραίου (πίσω από το καφενείο του Λάκη Κεχαγιά). Από εδώ εξόρμησαν ο Πρόεδρος Στάθης Παπαγεωργίου μαζί με τον  Γενικό Γραμματέα Πέτρο Μανζιέρη και διαπραγματεύθηκαν τη μεταγραφή του συχωρεμένου Μανώλη Παπαδάκη στον Ηρακλή, με αντίπαλο διαπραγματευτή τον τότε πρόεδρο του Ηρακλή Ντίνο Κοσμόπουλο ,μετέπειτα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Στο γραφειάκι αυτό έγιναν οι μεταγραφές του Γιάννη Σεμερτζίδη στην “Καβάλα” (Α΄Εθνικη τότε), του Μπάμπη Γρηγορίου, του Τάκη Γκάγια, του Νίκου Κασκαρίδη στον Παύλο Μελά και άλλων.Εδώ υπογράφτηκαν δελτία μεταγραφών αξίας αλλά και μεταγραφών “σούπας”. Εδώ έδωσε ρεσιτάλ σαν έφορος ιματισμού ο Χάμπος Μαυροφρύδης.

    (1978-1981) σε ένα άλλο μαγαζί με ενοίκιο και πάλι , στην οδό Καραβαγγέλη δίπλα στην καφετέρια La Nuit. Σ’ αυτό το εντευκτήριο πάρθηκε η ιστορική απόφαση να δημιουργηθεί ομάδα μπάσκετ στον ΟΡΦΕΑ το 1981 και τον επόμενο χρόνο να γίνονταν η ομάδα βόλεϊ. Αιτία δημιουργίας των τμημάτων αυτών ήταν η κατασκευή εκείνη τη χρονιά (1981) του κλειστού γυμναστηρίου Ε.Α.Κ. Σταυρούπολης.

    (1982-1996) λίγο παρακάτω με μεγαλύτερο ενοίκιο και πάλι επί της οδού Καραβαγγέλη σε μεγαλύτερο μαγαζί με πατάρι. Εδώ γίνονταν οι περιβόητες και ιστορικές συνελεύσεις του συλλόγου. Σε αυτό το εντευκτήριο έγιναν μεγάλες αγοραπωλησίες παικτών. Εδώ λέχτηκαν τα μεγαλύτερα αποφθέγματα που γράφτηκαν ποτέ στην αθλητική ιστορία….

Θυμηθείτε τη περιβόητη εκείνη διαμάχη του Μάνου του Παοκτσή με τον ταμία του συλλόγου τότε τον Αχιλλέα Μοδόπουλο, όπου ο Μάνος ωρύονταν ότι ο ισολογισμός που παρουσίαζε ο Αχιλλέας ήταν σκανδαλώδης μια και δεν του… έβγαιναν τα νούμερα έτσι όπως τα παρουσίαζε ο ταμίας. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν όταν οι ψυχραιμότεροι απέδειξαν στον Μάνο ότι στην αφαίρεση που έκανε με το νου του έβαζε επάνω τον μικρότερο αριθμό και από κάτω τον μεγαλύτερο.

Θυμηθείτε τα κυλικεία που φτιάχτηκαν μέσα στο εντευκτήριο από τον Χάμπο Μαυροφρύδη και από τον Παναγιώτη Γεωργιάδη (χασάπη).Έμειναν ιστορικές οι στιγμές που ο Παναγιώτης έσβηνε με ξύδι τα “ηφαιστειακά” κάρβουνα της καινούριας του ψησταριάς και από τη φλόγα που σηκώνονταν κόντευε να πάρει φωτιά η μισή Ηλιούπολη και τα περίχωρα.(Το θαύμα είναι ότι πάντα γλιτώναμε τη πυρκαγιά).

    Η τελική μετακόμιση (1997) έγινε στο ιδιόκτητο ημιυπόγειο της οδού Ρήγα Φεραίου που αγοράστηκε με τα χρήματα από την μεταγραφή του Χατζηαντωνίου (βόλεϊ) στον Παναθηναϊκό.

Η πορεία του Ορφέα μέσα στο χρόνο ήταν μεγαλειώδης μιας και δημιουργήθηκαν και άλλα τμήματα πλην του ποδοσφαίρου. Το μπάσκετ  το 1981 και το βόλεϋ  το 1982 με φοβερές επιτυχίες.

Ο σύλλογος διέπρεψε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ (ποδόσφαιρο) , της ΕΚΑΣΘ (μπάσκετ) και της ΕΠΕΣΘ (βόλεϊ) μέχρι το 2000. Με την αλλαγή του αιώνα έγινε και το μεγάλο μπαμ….

Η έλλειψη παραγόντων οδήγησαν τον ιστορικότερο σύλλογο της Ηλιούπολης σε συγχώνευση  με τις άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ηλιούπολης (Αστραπή Κυψέλης και Αναγέννηση) και στη δημιουργία του Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.  Μοναδικό άθλημα το ποδόσφαιρο.

Είναι γεγονός ότι δημιουργήθηκε μια ισχυρή ομάδα στο ποδόσφαιρο που πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα ΕΠΣΜ και ο ενιαίος σύλλογος έχει φυτώρια και υποδομές, όμως εξαφανίστηκαν τα τμήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ.

 

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Στα πρώτα χρόνια του ΟΡΦΕΑ με την ποδοσφαιρική ομάδα ασχολήθηκαν σαν παράγοντες  οι Λεωνίδας Παπατσαρούχας (ο λουκουμτζής), Πυθαγόρας Χαραβόπουλος (ο Προ-Πο τζής), Στάθης Παπαγεωργίου (ο λαδάς), κυρ-Χαράλαμπος με την μοτοσυκλέτα, Άγγελος Μακρίδης , Γιάννης Τσεκερίδης, Παρασκευάς Αντωνιάδης (ο χρυσοχόος), Χρήστος Γεωργινέζης, Γιώργος Τοπουζλής, Πέτρος Μανζιέρης, Λάκης Κεχαγιάς (ο καφετζής), Γιώργος Σαγερίδης (ο κουρέας), Βασίλης Χαλβατζής (ο ελαιοχρωματιστής), Τάκης Φιλίππου (ο εργολάβος), Χάμπος Μαυροφρύδης, Στέλιος Ακριτόπουλος (ο σιδεράς),Αλέκος Χριστοδουλίδης (ο επιπλάς), Σάκης Βαμβίνης, Κώστας Οικονόμου, Αχιλλέας Μοδόπουλος, Μπάμπης Χαλκίδης, Τάκης Αλεξανδρίδης, Γιώργος Τσακαλαίδης (ο κομωτής), Κώστας Μαυροβουνιώτης (ο μαραγκός) , Παναγιώτης Γεωργιάδης (ο χασάπης), Κώστας Σταθούδης και άλλοι πολλοί τα ονόματα των οποίων θα συμπληρωθούν με τον καιρό. (Με κόκκινα γράματα διετέλεσαν πρόεδροι)

Μια ιστορική φωτογραφία. Η ομάδα του ΟΡΦΕΑ το 1965. Διακρίνονται από αριστερά: Πυθαγόρας Χαραβόπουλος (αρχηγός), Παναγιώτης Θεοδωρίδης (τερματοφύλακας) και μεταξύ των άλλων 6ος από αριστερά ο Αχιλλέας Σωτηρακόπουλος και τελευταίος ο Παρασκευάς Αντωνιάδης.
Μια ιστορική φωτογραφία. Η ομάδα του ΟΡΦΕΑ το 1972.
Διακρίνονται από αριστερά:
+Πολύδωρος Βαρελίδης,(……..), (…….), +Μανώλης Παπαδάκης, Τάσος Φιλίππου,Θόδωρος Παγγούσης από το Δοξάτο της Δράμας, Σταύρος Ακριτόπουλος,Ηλίας Ακριτόπουλος(τερματοφύλακας).Καθιστοί από αριστερά: +Τάσος Τσιφτελίδης, Ανέστης Βασιλειάδης, Χρήστος Γιαγκουσίδης,Χρήστος Σαλτσογλίδης,+Χρήστος Στρούντζος,(……..), Άνθιμος Σαββίδης
Μια ιστορική φωτογραφία. Η ομάδα του ΟΡΦΕΑ το 1976.
Διακρίνονται από αριστερά: +Τσέντομιρ Χατζηχρήστος (προπονητής), Χρήστος Γιαγκουσίδης,(…..),Ανδρέας Αβραμίδης,Τάσος Ζαφειριάδης,Λάζαρος Παυλίδης,Τάσος Σαββίδης,Κώστας Τρυπολόγος,Νίκος Πάτρας,Αντώνης Κοντσίδης (τερματοφύλακας). Καθιστοί:Σωτήρης Παπαζώης,Κώστας Αναγνώστου,Γερβάσιος Κυργερίδης,Αντώνης Καραντωνίου,(……),Κώστας Τσαβδαρίδης,Απόστολος Παπαθανασίου.

Από τις ομάδες της δεκαετίας του 70 λείπουν ο Βαγγέλης Τσακνάκης,που άφησε εποχή στον Ορφέα σαν κεντρικός αμυντικός και σήμερα είναι πρόξενος της Ελλάδας στο Μάλμοε της Σουηδίας και ο Τάκης Αλεξανδρίδης επί χρόνια αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ.ά.

Η ομάδα του 1983.
Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά προς τα δεξιά
Κώστας Μαβροβουνιώτης-έφορος,Λάζαρος Παυλίδης,Χρήστος Γιαγκουσίδης,Κώστας Αδαμούδης, +Χρήστος Στρούντζος,Κώστας Τσαβδαρίδης, Απόστολος Παπαθανασίου, Ηλίας Ακριτόπουλος (Δράκος), Χάμπος Μαυροφρύδης-έφορος ιματισμού,
Καθισμένοι: Θεοφυλακτίδης, Ανδρέας Αβραμίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Στέλιος Γκίγκας, Τάσος Μαυροφρύδης (ψόφιο) , Παναγιώτης Αλεξίου, Διαμαντόπουλος

 

Ένας από τους ιστορικότερους και καλύτερους παίκτες που ανέδειξε η ομάδα του ΟΡΦΕΑ
Παναγιώτης Γκάζης 1984

 

Η ομάδα 1984-85

 

Η πρωταθλήτρια ομάδα στην Α΄ Ερασιτεχνική της ΕΠΣΜ το 1986

 

Η ομάδα του 1989
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ (1981 – 2000)

Ιστορική φωτογραφία από το αρχείο του Πέτρου Μανζιέρη. Η φωτογραφία αυτή μπήκε στο ημερολόγιο του συλλόγου το 1982.Διακρίνονται από αριστερά: Πέτρος Μανζιέρης (ιδρυτής της ομάδας και έφορος), Τάσος Παναγιωτίδης, Λεωνίδας Κυριακίδης, Κώστας Μακρής, Παναγιώτης Πασιάς, Τάκης Κοσιτζής, Μπάμπης Χαλναρίδης, Πέτρος Αμπατζής, Μάκης Χριστοδούλου,Χάρης Ντούνας, Μήτσος Γεωργιάδης, Στέφανος Κοσμάς (προπονητής)

Η ομάδα μετά από μερικά χρόνια.

Όρθιοι από αριστερά: Βαγγέλης Κολτσάκης,………….,Στέλιος Χρηστίδης, Λεωνίδας Κυριακίδης,, Τάσος Παναγιωτίδης.

Καθιστοί: ……….,Παναγιώτης Πασιάς ,…………,Πέτρος Αμπατζής,…………….

  

Η ομάδα μπάσκετ δημιουργήθηκε το 1981 μετά από μεγάλες προσπάθειες του τότε Γενικού Γραμματέα του ποδοσφαιρικού ΟΡΦΕΑ Πέτρου Μανζιέρη, με αφορμή την λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου ΕΑΚ Σταυρούπολης.

Ιστορική ήταν η θητεία ως έφόρου του Πέτρου Μανζιέρη με το κίτρινο SEAT 127 (χώρεσε μέχρι και 9 άτομα για μετακίνηση σε αγώνα στο γήπεδο της Νεάπολης), με συνέχεια τον Γιάννη Τζαβέλα (ένας από τους αδερφούς Τυράδες), μετά με το παλιό παίκτη και προπονητή Στέφανο Δρακάκη και στο τέλος πριν την συγχώνευση και διάλυση με τον Αλέξη Τσορλιανό.

Πρώτοι παίκτες της ομάδας ο Γιώργος Πλίκας, ο Γιώργος Τσεκλίδης (Τζο), ο Τάσος Εμμανουηλίδης  ( και οι τρεις αστέρια που είχαν δοκιμαστεί σαν μπασκετμπολίστες πολλά χρόνια πριν με την πρώτη ομάδα μπάσκετ που δημιουργήθηκε στην Ηλιούπολη τον Σπόρτιγκ Ηλιούπολης).

Πρώτος προπονητής της ομάδας ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ (Σταυροπουλίτης) Κυριάκος Λαζαρίδης. Στη συνέχεια ο Στέφανος Κοσμάς (κι αυτός παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ), ο Στέλιος Χρηστίδης (παίκτης και προπονητής) , ο Στέφανος Δρακάκης (παίκτης και προπονητής), ο Αλέξης Τσορλιανός (παίκτης και προπονητής) κ.ά.

Από τους πρώτους παίκτες της ομάδας ήταν οι Λεωνίδας Κυριακίδης, Πέτρος Αμπατζής, Στέφανος Δρακάκης, Τάκης Κοσιτζής, Κώστας Μακρής (τιραμόλα), Γιώργος Κατσαούνης, Χάρης Ντούνας, Κώστας Λουτρίδης, Μήτσος Γεωργιάδης (Μάο), Βαγγέλης Κολτσάκης κ.ά.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΥ (1982 – 2000)

Στο βόλευ οι παράγοντες που άφησαν εποχή ήταν ο Γιώργος Τσεκλίδης (Τζο), ο Τάσος Εμμανουηλίδης (καθηγητής), ο Γιώργος Πλίκας, ο Αντώνης Τζαβέλας (ο μικρός από τους αδερφούς Τυράδες- Το Τυράκι) , ο Χρήστος Καλλίας  κ.ά.

Από τα σπάργανα του συλλόγου αναδείχτηκαν μεγάλοι αθλητές, που ακόμα διαπρέπουν στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΚΑΣ

 Ο Γιώργος ήταν ο πρώτος παίκτης του ΟΡΦΕΑ  που αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα (φορώντας τότε τα χρώματα του “Δημόκριτου”). Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πασαδόρους που ανέδειξε ποτέ η χώρα μας, ανταγωνίζονταν εκείνη την εποχή τον Γιάννη Λάϊο του Ολυμπιακού (βασικός πασαδόρος της Εθνικής), τον Σπύρο Αβραμίδη και τον Κυριάκο Πασαλή του Ηρακλή (βασικοί πασαδόροι κι αυτοί της Εθνικής), αργότερα το Θανάση Μουστακίδη του Άρη (βασικός πασαδόρος κι αυτός της Εθνικής) κ.ά.

Για πολλά χρόνια ήταν η καρδιά της ομάδας είτε σαν παίκτης, είτε σαν παίκτης και προπονητής, είτε αργότερα σαν παράγοντας. Ο γιος του Βασίλης στα χνάρια του πατέρα του συνέχισε το όνομα των Πλικαίων στο ελληνικό βόλεϊ. Ο μεσαίος γιος του Θεόφιλος αγωνίστηκε κι αυτός με τα χρώματα των ομάδων του ΟΡΦΕΑ και πέτυχε πανελλήνια νίκη εφήβων, που του έδωσε το δικαίωμα να εισαχθεί με το 10%  στο Πανεπιστήμιο.

Ο Γιώργος , μετά από επιχειρηματικές περιπλανήσεις αρκετών ετών σε Ελλάδα και Βαλκάνια , είναι σήμερα διορισμένος καθηγητής φυσικής αγωγής στο Ελληνικό Δημόσιο.

(περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες από την αγωνιστική του πορεία περιμένουμε )

ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΑΚΗΣ) ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ  

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ :16/3/1974
ΥΨΟΣ :2μ.02
ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ:Κεντρικός
ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ :Ολυμπιακός
ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΑΘΛΗΤΗΣ:Ορφέας Ηλιούπολης (1987-1992), Έσπερος Θεσσαλονίκης (1992-93), Παναθηναϊκός (1993-1998), Ηρακλής Θεσ. (1998-99), ΑΕΚ (1999-00), Παναθηναϊκός (2000-2004).
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΑΝ ΑΘΛΗΤΗΣ :3 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1994-95, 1995-96, 2003-04).
Με την Εθνική ανδρών 6η θέση στο Παγκόσμιο ανδρών 1994 στην Αθήνα και 7η θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2002 στην Αργεντινή. 8 συμμετοχές στο Παγκόσμιο Λιγκ με καλύτερες θέσεις την 7η θέση του 1993 και 2003. Συμμετοχή σε τρία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1995 – Αθήνα: 7η θέση, 1997 – Ντεν Μπος: 9η θέση, 2003 Γερμανία: 9η θέση). Συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :Άγαμος
ΣΠΟΥΔΕΣ : –
ΧΟΜΠΥ : Η/Υ, internet ,διάβασμα , μουσική.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΙΚΑΣ 

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ :1980

Ο 19ΧΡΟΝΟΣ πασέρ Βασίλης Πλίκας, που για αρκετούς ειδικούς θεωρείται το μεγαλύτερο νέο ταλέντο της νευραλγικής θέσης στην Ελλάδα, ανήκει από χθες και για τέσσερα χρόνια στην ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο νεαρός παίκτης, ο οποίος έχει διακριθεί με τις Εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων και με τον σύλλογο που τον ανέδειξε, τον Ορφέα Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, προβλέπει αποζημίωση 38 εκατ. δραχμών.

Η απόκτηση του Πλίκα, μετά την ενίσχυση με τον κορυφαίο ξένο παίκτη που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα, Ουκρανό Γιούρι Φιλίποφ, και την πιθανή συμφωνία με τον Αμερικανό άσο Μπράιαν Άιβι, δείχνουν ότι η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ , 22/06/1999 , Σελ.: O1

«Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας STIHL ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταγραφής των πασαδόρων Βασίλη Πλίκα (26 ετών) και Σπύρου Αναστασίου (23 ετών) οι οποίοι υπέγραψαν μονοετές συμβόλαίο συνεργασίας».

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας STIHL, τόσο ο Βασίλης Πλίκας, όσο και ο Σπύρος Αναστασίου αποτελούν τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, καθώς θα αναλάβουν να καλύψουν το κενό της αποδέσμευσης του Θοδωρή Μποζίδη στην θέση της πάσας.
Ο Βασίλης Πλίκας λίγο μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τους «πράσινου» του Έβρου υπογράμμισε «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα συμβόλαιο σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του βόλεϊ. Για μένα η Ορεστιάδα είναι μια πρόκληση στην καριέρα μου. Έρχομαι στην ομάδα της Ορεστιάδας γιατί εκτός από το ότι μου αρέσουν οι προκλήσεις, θεωρώ πως η συμμετοχή μου σε μια ομάδα όπως η Ορεστιάδα είναι ένα σημαντικό και μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Πιστεύω πως τι νέα χρονιά θα έχουμε μια αξιόλογη ομάδα που στόχος της θα είναι να χτυπάει όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα».
Τόσο ο Βασίλης Πλίκας (26 ετών, 1.90), όσο και ο Σπύρος Αναστασίου (23 ετών, 1.92) υπέγραψαν μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Μετά την απόκτηση των δύο πασαδόρων ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας STIHL στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στην αναζήτηση ακραίων παικτών που θα συμπληρώσουν το ρόστερ της ομάδας και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την επίθεση. Από το sport.gr – 2006

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

 ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ :1982

Στατιστικά 2006 – 2007

 Ομάδα ΓΣ Λαμίας
Υψος 1.97
Ημερ. Γεν. 7/7/1982
Αριθμ. 2
Εθνικότητα Ελλάδα
Θέση Ακραίος
Πρ.Ομάδες:  94-99 Ορφέας Ηλιουπόλεως ,99-00 ΠΑΟΚ ,00-01 Άρης Νικαίας, 01-04 ΠΑΟΚ, 04-05 Πανελλήνιος ΓΣ, 05-06 ΠΑΟΚ , 06-07 ΓΣ Λαμία

2006-07 

Συμμετ.ΠόντοιΕπίθεσηΑμυναΜπλοκΛάθη
16172.82140/287 (49%)21966
ΣΕΡΒΙΣΥΠΟΔΟΧΕΣ
ΣύνολοΑσοιΛάθηΣύνολοΕπιτ.Λάθη
225145137326216

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ετος

Α1 ΑΝΔΡΩΝΑ1 ΓΥΝΑΙΚΩΝΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1984Φιλαθλητικός
1986Φιλαθλητικός
1987ΦιλαθλητικόςΔημόκριτος
1997Αρης
2000Ηρακλής
2002ΗρακλήςΗρακλής
2003Φιλαθλητικός
2004Ηρακλής
2005ΗρακλήςΗρακλής
2006Ηρακλής

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (συνέχεια)

Ετος

ΕΦΗΒΟΙΝΕΑΝΙΔΕΣΠΑΙΔΕΣΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
1966Αρης
1981Αρης
1983ΠΑΟΚ
1984ΔημόκριτοςΦιλαθλητικός
1985ΑρηςΦιλαθλητικός
1986ΕΟ ΣταυρούποληςΜέγας Αλέξανδρος
1987ΕΟ Σταυρούπολης
1988Αρης
1990ΑρηςΕΟ Σταυρούπολης
1996Αίας Ευόσμου
1997ΗρακλήςΑίας ΕυόσμουΑίας Ευόσμου
1998Ορφέας ΗλιούποληςΑίας Ευόσμου
1999Αίας ΕυόσμουΟρφέας Ηλιούπολης
2001ΗρακλήςΑΟ Αμπελοκήπων
2002ΗρακλήςΗρακλής
2003ΗρακλήςΗρακλής
2004ΜακεδονικόςΗρακλής
2005Ηρακλής
2006Ηρακλής

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (συνέχεια)

Ετος

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
2000ΗρακλήςΑρης
2002Ηρακλής

2003Ηρακλής

2004Ηρακλής
2005Εαρινός
2006

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε.ΠΕ.Σ.Θ.

Ετος

Α’ ΑΝΔΡΩΝΑ’ ΓΥΝΑΙΚΩΝΕΦΗΒΟΙΝΕΑΝΙΔΕΣ
1979Φοίνιξ ΠολίχνηςΦιλαθλητικόςΑρης

1980ΑετόςΦιλαθλητικόςΕσπεροςΦιλαθλητικός
1981Μέγας ΑλέξανδροςΦιλαθλητικόςΑρηςΦιλαθλητικός
1982Ελπίς ΑμπελοκήπωνΑρηςΕσπεροςΦιλαθλητικός
1983ΑετόςΒΑΟΠΑΟΚΦιλαθλητικός
1984ΒΑΟΕΟ ΣταυρούποληςΔημόκριτοςΦιλαθλητικός
1985Ορφέας ΗλιούποληςΒΑΟΑρηςΦιλαθλητικός
1986ΚαμπανιακόςΒΑΟΧΑΝΘΕΟ Σταυρούπολης
1987Θερμαϊκός ΘέρμηςΒΑΟΧΑΝΘΕΟ Σταυρούπολης
1988ΜΕΝΤΦίλιπποςΜΕΝΤΕΟ Σταυρούπολης
1989ΜαραθώνΜέγας ΑλέξανδροςΑρηςΦιλαθλητικός
1990ΚαμπανιακόςΠΑΟΔΑρηςΦιλαθλητικός
1991ΧΑΝΘΦοίνιξ ΠολίχνηςΟρφέας ΗλιούποληςΕΟ Σταυρούπολης
1992ΚαμπανιακόςΝέα Γενεά Ασβεστοχ.Εσπερος ΒυζαντίουΕΟ Σταυρούπολης
1993ΒΑΟΗρακλήςΕσπερος ΒυζαντίουΕΟ Σταυρούπολης
1994ΠΟ  ΜουδανιώνΑίας ΕυόσμουΕσπερος ΒυζαντίουΦιλαθλητικός
1995Αίας ΕυόσμουΑπόλλων ΚαλαμαριάςΑρηςΑίας Ευόσμου
1996ΑετόςΟλυμπιακός ΚυμίνωνΑρηςΑίας Ευόσμου
1997Ορφέας ΗλιούποληςΠαναθλητικός ΣυκεώνΗρακλήςΑίας Ευόσμου
1998Επίκουρος ΠολίχνηςΠειραματικόΟρφέας ΗλιούποληςΑίας Ευόσμου
1999XANΘΠαναθλητικός ΣυκεώνΟρφέας ΗλιούποληςΑίας Ευόσμου
2000Μέγας ΑλέξανδροςΑΟ ΑμπελοκήπωνΠΑΟΚΑρης
2001Αίας ΕυόσμουΝέα Γενεά Ασβεστοχ.Αίας ΕυόσμουΑρης
2002Ελπίς ΑμπελοκήπωνΕπίκουρος ΠολίχνηςΗρακλήςΑΟ Αμπελοκήπων
2003ΑετόςΕΟ ΣταυρούποληςΗρακλήςΑΟ Αμπελοκήπων
2004Απόλλων ΚαλαμαριάςΜακεδόνες ΑξιούΜακεδονικόςΝέα Γενεά Ασβεστοχ.
2005ΕαρινόςΑνατόλιαΗρακλήςΝέα Γενεά Ασβεστοχ.
2006ΧΑΝΘΕλπίς ΑμπελοκήπωνΗρακλήςΕαρινός
2007..ΗρακλήςΗρακλής

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε.ΠΕ.Σ.Θ. (συνέχεια)

Ετος

ΠΑΙΔΕΣΚΟΡΑΣΙΔΕΣΠΑΜΠΑΙΔΕΣΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
1979Εσπερος

1980ΠΑΟΚΦιλαθλητικός
1981ΑρηςΦιλαθλητικός
1982ΑρηςΦιλαθλητικός
1983ΒΑΟΦιλαθλητικός
1984ΧΑΝΘΕΟ Σταυρούπολης
1985ΓαλαξίαςΕΟ Σταυρούπολης
1986Μέγας ΑλέξανδροςΦιλαθλητικός
1987ΑετόςΦιλαθλητικόςΑρηςΕΟ Σταυρούπολης
1988ΑρηςΕΟ ΣταυρούποληςΑετόςΦοίνιξ Πολίχνης
1989ΑρηςΕΟ ΣταυρούποληςΓΣ ΜενεμένηςΠαναθλητικός Συκεών
1990ΑετόςΑρηςΑΕΝ Αγίας ΤριάδαςΠαναθλητικός Συκεών
1991Παναθλητικός ΣυκεώνΟλυμπιακός ΚυμίνωνΕπίκουρος ΠολίχνηςΟλυμπιακός Κυμίνων
1992Εσπερος ΒυζαντίουΟλυμπιακός ΚυμίνωνΑρηςΦιλαθλητικός
1993ΑρηςΑίας ΕυόσμουΑρηςΠαναθλητικός Συκεών
1994ΑρηςΦιλαθλητικόςΟρφέας ΗλιούποληςΑίας Ευόσμου
1995Ορφέας ΗλιούποληςΕΟ ΣταυρούποληςΟρφέας ΗλιούποληςΑίας Ευόσμου
1996ΠΟ  ΜουδανιώνΑίας ΕυόσμουΟρφέας ΗλιούποληςΕΟ Σταυρούπολης
1997Ορφέας ΗλιούποληςΑίας ΕυόσμουΑπόλλων ΚαλαμαριάςΕΟ Σταυρούπολης
1998Ορφέας ΗλιούποληςΟλυμπιακός ΚυμίνωνΑρηςΑίας Ευόσμου
1999Ορφέας ΗλιούποληςΑρηςΕπίκουρος ΠολίχνηςΚαμπανιακός
2000Αίας ΕυόσμουΑρηςΗρακλήςΑρης
2001ΗρακλήςΑΟ ΑμπελοκήπωνΜέγας ΑλέξανδροςAρης
2002ΗρακλήςΝέα Γενεά Ασβεστοχ.ΗρακλήςΗρακλής
2003Μέγας ΑλέξανδροςΝέα Γενεά Ασβεστοχ.ΗρακλήςΠρωτέας
2004ΗρακλήςΑρηςΗρακλήςΠρωτέας
2005ΗρακλήςΠρωτέαςΠΑΟΚΕαρινός
2006ΗρακλήςΜακεδόνες ΑξιούΗρακλήςΕαρινός
2007....

ΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΤΗΣ Ε.ΠΕ.Σ.Θ.

Ετος

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1997Ορφέας ΗλιούποληςΠαναθλητικός Συκεών
1998Ορφέας ΗλιούποληςΑίας Ευόσμου
1999ΧΑΝΘΟλυμπιακός Κυμίνων
2000Μέγας ΑλέξανδροςΠρωτέας
2001Ελπίς ΑμπελοκήπωνΕπίκουρος Πολίχνης
2002ΗρακλήςΕΟ Σταυρούπολης
2003Απόλλων ΚαλαμαριάςΕΟ Σταυρούπολης
2004Απόλλων ΚαλαμαριάςΜακεδόνες Αξιού
2005ΕαρινόςΑνατόλια
2006ΧΑΝΘΕλπίς Αμπελοκήπων

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *